Referanser

Referanser fra arbeid vi har utført

Vi har siden oppstarten i 2009 etablert gode kunderelasjoner til aktører på i privat- og bedrifstmarkedet. Noen av referansene våre har vi samlet på denne hjemmesiden.

Vi utfører det aller meste av byggetjenester. Enten du skal bygge nytt, rehabilitere eller har behov for spesialtilpassede løsninger, hører vi gjerne fra deg.

Takløft på eksisterende bolig

For kunde i Kristiansand har vi løftet taket på eksisterende enebolig og bygd kvist på begge sider. Trives der du bor i dag, men trenger mer plass, kan en ekstra etasje på boligen være løsningen både praktisk og økonomisk. Sg Bygg AS har god erfaring med dette, og hjelper deg gjerne med hele prosjektet.

Takløft er en kostnadseffektiv og trygg måte å skaffe seg bedre plass på. Vi kan tilpasse etter deres ønsker, idéer og behov. Ofte gir et takløft en bedre total planløsning enn et tilbygg på mark. Det blir gjerne mer areal til samme eller mindre kostnad. Dere kan også bo i huset mens jobben gjennomføres.

Våre kunder er huseiere som ønsker mer plass. Mange velger for eksempel denne løsningen når de har en sokkel- eller underetasje som de ønsker å gjøre om til leiligheter for utleie. Da trenger de selv større plass og bygger i høyden, noe som oftest både er raskere og rimeligere, dessuten stjeler det ikke noe av kostbart tomteareal. Andre benytter sjansen når nytt tak likevel er påkrevet og bygger ny etasje, husk at vår byggemåte ikke er et lavpris/ferdig produkt, men gjennomført kvalitet i alle ledd.

Tilbygg på eldre kirke

På oppdrag for Mandal Kirkelige Fellesråd har vi reist et tilbygg på Holum Kirke. Her har det vært flere hensyn å ta. Bl.a. skulle vi sørge for at tilbygget ble reist i samme stilart som eksiterende byggningsmasse.

Oppdraget ble utført i tett samarbeid med andre håndverkere. Murmester Lindgren har stått for grunnarbeider og grunnmur. Reslutatet har blitt flott mur som har tatt vare på den gamle byggskikken.

Alle synlige materialer er spesialprodusert for dette bygget, og har blitt frest og tilpasset utseende på eksisterende byggningsmasse.

Holum Kirke er gammel, men brukes fortsatt den dag i dag. Da er det viktig at bygget er tilpasset moderne bruk. Tilbygget har gitt mer areal til eierne, og med det kan kirken gå en ny tid i møte, med historien fortsatt bevart i veggene.

Oppføring av enebolig

For en kunde på Strai i Kristiansand har vi stått for oppføring av en enebolig. Ved hjelp av ulike samarbeidspartnere har kunden fått et komplett produkt levert gjennom vårt arbeid og nettverk.

Dette huset er et godt eksempel på standardisert arbeid. Huset er bygd i tradisjonell stil med liggende kledning og ikke for mange detaljer utvendig.

Innvendig har kunden kostet på huset og det fremstår som en trivelig bolig med mange bruksmuligheter.

Vi har på dette prosjektet stått som totalleverandør og engasjert ulike samarbeidspartnere for å gjennomføre prosjektet på en effektiv måte for kunden. Gjennom tett dialog med kunden har vi og våre underleverandører reist et bygg som gir kunden et hus med særlig lang levetid. RB Elektro har stått for elektroarbeid. Reiersen VVS har stått for alt av rørarbeid, mens vinduer og trapper er levert av Hansen og Justnæs.

I tillegg til å bygge huset har vi også reist en garasje på tomten. Utvendig malerarbeid er snart ferdig og kunden kan snart gå i gang med å legge belegningstein mellom garasjen og bolig.

Oppføring av tomannsbolig

Vi har vært innvolvert i utbyggingen av det nye boligområdet på Justneshalvøya. I Røsslyngstien stod vi som ansvarlig for oppføring av en tomannsbolig. Her kan du se bilder fra prosjektet.

Dette er det første prosjektet hvor vi har stått for hele prosessen, fra bygging til salg. Som totalleverandør har vi jobbet tett sammen med andre håndverkere og til slutt overdradd huset til en fornøyd ny boligeier.

Huset fremstår i dag som både lyst og trivelig, ikke minst hjulpet av et stort vindusarel. Dette kler boligen godt, og gir kunden mye lys i oppholdsrom, samt en god utnyttelse av utsiktsmulighetene tomten gir.

Dette er et moderne hjem både utvendig og innvendig. Arkitekturen har stramme tidsriktige linjer. Taket er nesten flatt, med kun helling en vei. Her er det lagt papp over hele flaten.

Våre samarbeidspartnere på prosjektet har vært mange. Mur i Sør har stått for arbeid med betong og flis. Moi Rør har hatt VVS-arbeid. Elektrotjenester er levert av YTI. Andre samarbeidspartnere har vært Sørblikk, Malco (taktekking) og Torbjørn Grefstad (maling).

Huset ligger på toppen av det nye boligområdet på Justneshaløya og har utsikt mot nord.
Innvendig er det mange flotte detaljer.

Totalrenovering av eldre bolig

På oppdrag for en kunde på Lund i Kristiansand har vi totalrenovert en eldre enebolig. Den ble bygget i 1895 og har vært reist i solide matrialer. Men selv om boligen var robust i bæringen var den uten issolasjon over hodet, og egnet seg dårlig for en familie med små barn.

Vinterstid kunne det bli svært kaldt, og huseier var ikke særlig lystne på å gå en vinter i møte, hvor man hver morgen måtte fyre i peisen. Med kalde gulv og trekk i både vegger og vinduer, var det uten tvil behov for et solid renoveringsarbeid.

Vi tok på oss jobben, og er stolte av arbeidet vi har lagt ned for kunden. Resultatet har blitt en bolig som har beholdt sjelen fra 1800-tallet, men som nå holder dagens standard til energimerking. Her er det nå godt og varmt, samtidig som det koselige preget fra den gamle boligen ikke har blitt glemt.

Boligen fremstår nå som funksjonell, trivelig og lys. Vi har byttet alle vinduer i huset, og nå kan man beholde varmen i huset, også etter fyring.

Arbeidet vi har utført er i skrivende stund ikke ferdig. Vi har byttet kledning, issolert, lagt ny gulv i hele første etasje. Andre etasje stod for tur vinteren 2011.

Fem etasjers heisbygg i privat bolig

Vi tar gjerne på oss oppdrag som skiller seg fra det ordinære arbeidet til et byggefirma. For en kunde i Dallonaveien i Vågsbygd i Kristiansand har vi tilpasset boligen for rullestolbruker. Heissjakten vi bygde for kunden går over fem plan og toppnivået gir kunden mulighet til å ta heisen helt opp til taket.

I godt samarbeid med kunden har vi lagt til rette for økt livskvalitet, og større bevegelsesfrihet for huseier.

Huset ble opprinnelig oppført i 1953, men revet ned til grunnmuren i 2003. I 2006 stod et nytt praktbygg klar for innflytting. Husets boligdel går over flere plan, og da huseier ble dårlig til beins ble det behov for å gjøre de ulike planene lettere tilgjengelig.

Oppdraget ble gitt til oss i SG-Bygg og vi er stolte av de løsninger vi har laget for kunden.

«Vi er meget god fornøyd med resultatet og dialogen underveis har vært god», sier huseierne Unni og Erik Kaberg.

Boligen er nå tilrettelagt for rullestolbruker.

Kunden kan kjøre bilen helt fram til inngangsdøren hvor heisen tar en videre opp og inn i huset. Ved inngangsdøren har vi bygget en terrasse som fungerer som tak for biloppstillingsplass.
Har du behov for våre tjenester?

VI STÅR KLARE TIL Å HJELPE!